ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτοί είναι οι κανόνες λειτουργίας του VAR

Είτε από τον τελικό του Κυπέλλου, που θα γίνει στις 11 Μαΐου, είτε στο επόμενο πρωτάθλημα το VAR, που αποτελεί τη μεγαλύτερη καινοτομία του σύγχρονου ποδοσφαίρου θα εισαχθεί στις ελληνικές διοργανώσεις και αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις αποφάσεις των διαιτητών και στην απονομή δικαιοσύνης. Το IFAB που φτιάχνει τους κανονισμούς του αθλήματος και αποφασίζει την εισαγωγή διάφορων καινοτομιών έδωσε στη δημοσιότητα τις αρχές της λειτουργίας του VAR που είναι οι εξής:

1. Ο VAR (Video Assistant Referee) είναι ένας αξιωματούχος αγώνα, με ανεξάρτητη πρόσβαση στο βίντεο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον διαιτητή μόνο σε ένα περιστατικό «σαφούς και προφανούς σφάλματος» ή «σοβαρού χαμένου περιστατικού» σε σχέση με:
α) Γκολ/Όχι γκολ
β) Πέναλτι/Όχι πέναλτι
γ) Απευθείας κόκκινη κάρτα (όχι δεύτερη κίτρινη κάρτα/κίτρινη κάρτα)
δ) Λανθασμένη ταυτότητα (όταν ο διαιτητής τιμωρεί ή αποβάλει τον λάθος παίκτη από την ομάδα που έκανε την παράβαση).
2. Ο διαιτητής πρέπει πάντα να αποφασίζει, δηλαδή ο διαιτητής δεν επιτρέπεται να μην πάρει απόφαση και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το VAR για να λάβει την απόφαση. Μπορεί να αποφασίσει τη συνέχεια του παιχνιδιού μετά την αναθεώρηση ενός φερόμενου αδικήματος.
3. Η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν πρόκειται να αλλάξει παρά μόνο αν προκύπτει ξεκάθαρα από το βίντεο ότι αυτή η απόφαση ήταν «σαφώς λανθασμένη».
4. Μόνο ο διαιτητής μπορεί να διεξάγει την αναθεώρηση. Ο VAR (και οι άλλοι αξιωματούχοι του αγώνα), μπορούν μόνο να συστήσουν στον διαιτητή να αναθεωρήσει ένα περιστατικό.
5. Η τελική απόφαση λαμβάνεται πάντοτε από τον διαιτητή, είτε με βάση τις πληροφορίες που παίρνει από τον VAR, είτε αναθεωρώντας το περιστατικό στο μόνιτορ που υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο (OFR).
6. Δεν υπάρχει χρονικό όριο για την διαδικασία επανεξέτασης διότι η ακρίβεια της απόφασης είναι πιο σημαντική από την ταχύτητα λήψης της.
7. Ο διαιτητής πρέπει να παραμένει ορατός κατά την διάρκεια της επανεξέτασης για να εξασφαλίζεται η διαφάνεια.
8. Εάν το παιχνίδι συνεχιστεί μετά από ένα επίμαχο περιστατικό, το οποίο εξεταστεί μεταγενέστερα, δεν ανακαλείται οποιαδήποτε πειθαρχική ενέργεια ληφθεί κατά την διάρκεια της περιόδου μετά το περιστατικό και πριν την αναθεώρησή του, ακόμη και αν η διαδικασία επανεξέτασης αλλάξει την αρχική απόφαση. (Εξαίρεση η περίπτωση κίτρινης κάρτας ή αποβολής για την διακοπή μίας υποσχόμενης επίθεσης ή μίας προφανούς ευκαιρίας για γκολ).
9. Εάν το παιχνίδι σταματήσει και ξεκινήσει εκ νέου ο διαιτητής δεν μπορεί να προβεί σε επανεξέταση παρά μόνο σε περίπτωση λανθασμένης ταυτότητας ή πιθανής παράνομης συμπεριφοράς που σχετίζεται με βίαιη συμπεριφορά, φτύσιμο, δάγκωμα, ή εξαιρετικά προσβλητική χειρονομία.
10. Η περίοδος ενός περιστατικού που εξετάζεται αποφασίζεται από τους κανόνες παιχνιδιού και το πρωτόκολλο VAR.
11. Από την στιγμή που ο VAR ελέγχει αυτόματα κάθε περιστατικό/απόφαση, δεν χρειάζεται οι προπονητές και οι παίκτες να απαιτούν αναθεώρηση.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1 Sport News

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video